2015-05-21

Screenshot from 2015-05-22 10:40:12

Säsongens andra segling såg först ut att bli en riktig lättvindsrysare, sedan ändrades prognosen till mera vind, som så småningom tidigarelades igen.

Som det nu blev så drog ett stadigt åskväder ut över Södertörn under eftermiddagen och det blev väl ändå till slut mer vind än vi hade trott.

Banan var “korta Rotholmsbanan medsols”. Det visade sig fungera alldeles utmärkt och som synes av tabellen kom alla över mållinjen inom 11 minuters tidsrymd, återigen med “Rotholmsräven” Pontus först.

Vid rundningen av Stenskärsbank låg hela fältet tätt och fortsatte att fightas hela vägen över mållinjen.

7 Replies to “2015-05-21”

 1. Långa eller korta banan i morgon :-)? Va fan jag kör raceQs på både korta och långa banan. Sen jämför jag mig med de tiderna mot Pon-Tus, Robban och Fredriks tider då de oxå använder RaceQs och vi då får helt exakta tider mot varandra. Att någon linje inte ligger helt perfekt spelar mig ingen roll då de i alla fall ligger helt lika för oss inbördes.

 2. Anders återkommer med instruktioner – men det blir i alla fall inte lång bana enligt prognosen …

  Jag kommer tyvärr själv inte vara med imorn, vi har segelmakaren på plats som skall hjälpa oss att ställa in riggen efter de nya seglen och hjälpa oss att hitta fart i båten inför Seapilot, så vi är på plats där ute, men kommer ligga och nöta fram och tillbaka bara tyvärr =(

  Tyvärr är vi troligen inte med nästa vecka heller, vi åker ju mot Seapilot på fredag, sen går starten måndag, tror inte vi är hemma förrän till nästa helg tyvärr =(

  Oavsett hoppas jag ni får riktigt bra tävlingar under tiden och att vinden är med er =)

  //Fredrik

 3. Kul race i härligt väder igår – kul att det fortsatt är väldigt jämt också! Måste slå ett till slag för raceQs app, sjukt kul och mycket lärorikt! Lycka till med Ornö runt nu ni som kör!

 4. Väldigt trevligt och kul igår! Roligt med olika bansträckningar och att det är såpass många med. Stort tack till Anders och andra som håller i detta. Ber om ursäkt för min sena ankomst till resultat/eftersnacket som nog gjorde att ni fick vänta onödigt länge. Lovar bättring på den punkten!
  /Staffan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*