2015-09-03

För en gångs skulle litet lagom med vind. Trimaranväder med en 15-knopsrepa bort mot Rotholmsudden, men på något märkligt vis lyckades “knogarna” ändå krångla sig förbi på slutet:

Screenshot from 2015-09-04 19:50:55

Både Pontus och Fredrik har hittat fel, dels så ska alla ekipage ssom fullföljde 28/5 ha en poäng till och dels så har jag räknat fel på Pontus total. Här kommer nu tredje utgåvan. Men det var ju bara för att göra det mer rafflande på slutet!

Screenshot from 2015-09-05 14:33:54

Nu har vi hittat och korrigerat fyra fel. Om jag kommer ihåg rätt från tidigare fall så har vi haft totalpoängen som utslagsgivande, men jag måste tröska gamla inlägg i så fall och har inte tid just nu. Det är kanske någon som hittar fler fel under tiden…

11 Replies to “2015-09-03”

 1. Här gäller det att fira så länge man kan – vi korkar upp 🙂

  Den 28/5 va vi visserligen inte med, men då ser det ut som att det saknas en poäng på många va? Två båtar på 5p, bröt båda? borde inte det betyda 7p på första där efter? I annat fall borde ju en av dem ha 6p och alla över en pinne extra va?

 2. Så här står det i reglementet: “Dessutom erhåller ekipage som fullföljer racet en poöng för varje ekipage som slås, varvid även även DNF-ekipage räknas.”

  Det innebär Staffan får 6 poäng osv och Pontus en pinne till. Dessutom har jag räknat fel i totaltabellen på Pontus redan ändå. Men du fick fira ett dygn i alla fall och det är ju ändå någe’!

 3. Och så ändrar sig allt igen som Anders brukar säga. Jag har fått en poäng för mycket (91-9-8-9=65. Alltså delas förstaplatsen mellan mig och Knogarna.
  På Johan har det dragits bort 5p för mycket. Han ska ha 52p när dom 3 sämsta dragits av.
  Då kliver han upp och förbi Peter och hamnar på 4:e plats i totalen.
  Om jag inte seglat i torsdags hade jag stått som ensam segrare i totalen då Knogarna fått 10p istället för 11p och totalt 64. Jag är jätteglad men vi bör nog se över poängberäkningssystemet till nästa år för vi ska väl prioritera att få ut som många som möjligt på racen?

  • och så tycker jag att första racet skall strykas helt och hållet för att inte orsaka några som helst orättvisor då det blev sådan pannkaka av det racet.

   • Håller med om att första seglingen blev en märklig historia, men den skall klart vara med. F ö borde man väl få DNC snarare än DNF när man seglar utan giltigt mätbrev..? 😉

    • om man tittar på poängberäkningar för vanlig kappsegling så får första plats 1 poäng oavsett hur många som är med. Då borde det i så fall bli 5p till alla som bröt och 6 till tvåan och 7 till ettan. Inte 10 och 11 poäng.

     • Inför nästa år kan det helt klart vara ett alternativ att diskutera, men att ändra poängberäkningssystem retroaktivt efter sista seglingen känns jäkligt fel. Frågan är bara hur många poäng den som inte deltagit på en viss segling får om vinnaren får en osv?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*