2011-08-11

Nu börjar nog många få slut på semester och det börjar obönhörligen bli mörkare på kvällarna.

Vi var sex seglande båtar igår och speciellt får vi vara glada att vi hade en deltagare från Oxnö också, Lars Ericsson. Lars hade den trevliga egenskapen att segla väl, att komma med en del synpunkter samt att skicka bilder från kvällen.

Alla blir väl lika glada att få bilder av den egna båten under segel, så jag lägger nog upp en flik med “Bilder” också!

Både Åke och Peter K har påpekat att jag räknat fel och att Åkes båt inte ska ha 1.17 utan 1.10, så här är korrigerade resultat, hoppas att det är rätt nu!

På allmän begäran kommer här den uppdaterade klubbtabellen, även den korrigerad:

 Jag hoppas innerligt att det är rätt nu. Jag går väl i samma fälla som många andra, plockar upp excelbladet från en tidigare segling för att spara tid, ändrar/lägger till, sorterar och vips så är det klart. Men det finns ju en viss risk att där står kvar saker i en del rutor som inte borde stå där. Å andra sidan så är ni rätt snabba på att ta ned mig på jorden om det blir fel, er lurar man inte… /Anders

Det är ganska tydligt att om man ska vara med och slåss om tätplatserna så är det viktigaste att man är med. Och det är väl så det ska vara. Från vår segrare i går så har det kommit ett par bilder, jag lägger upp dem under en ny flik “Bilder”.

6 Replies to “2011-08-11”

  • Svar nej, det har insmugit sig ett så kallat “cut and paste”-fel, korrigerar.

   (eller så ville jag bara ge en anledning till kommunikation…)

 1. Men vilket joxande med avdrag och skit. F-n Omegan på 1.10! Hur går det till? Det är ju avdrag för både det ena och andra, kan man få avdrag för “tillfällig stelhet i rygg” också? Segla istället! (med fulla ställ)

  • Jo, Seglingsförbundet avråder ju bestämt från alla dessa avdrag. Men som det ser ut nu har vi samma regler angående detta som båda vårs grannklubbar Oxnö och Gålö har och det ligger en viss logik i det. Jag tror att någon av dem dessutom har eller har haft avdrag även för “ensamseglare utan selftailer”. Men vårt regelverk är ju på något vis summan av vad de flesta tycker, så din kommentar är naturligtvis värdefull.

   Något vi har diskuterat är att ha ett gemensamt klubbpoängsystem med Oxnö.

   Finns det fler synpunkter månne?

   Södertörnspokalen på lördag seglas ju enligt Seglingsförbundets regelverk, så där blir det inga avdrag. /Anders J

 2. Trist med svordomar och grovt språk i kommentarerna.
  SSF har med sitt nya SRS system effektivt begränsat möjligheterna och nöjet med kappseglingar på klubbnivå. Det gällande mantrat är det alltid ska vara idrott på så hög nivå som möjligt.
  Om man är ensamseglare (det finns faktiskt sådana som vill mäta sina krafter med andra båtar i en lekfull kvällskappsegling) så är ju vårt system utmärkt. Om jag måste byta försegel inför en kväll så ska jag alltså plocka ner ett segel, vika snyggt och rakt och sedan upp med genuan. Detta är inte trivialt om man är ensam. Och i detta speciella fall, ikväll, när Södertörnspokalen på lördag förväntas gå i vindar över 10 m/s är det ännu mindre attraktivt eftersom jag i så fall måste byta tillbaka till focken på lördag morgon i 10m/s, fortfarande utan gastar.

  Jamen – skaffa gastar säger du då Robert, men detär inte så lätt när alla gamla seglarkompisar har lagt av eller är -just det, stela i ryggen 🙂 Och barnbarnen är fortfarande för små.

  Samarbete med OBF vore väl suveränt. Då får vi två möjligheter varje vecka att segla, och söndag för dem som inte kan komma ifrån en vardagskväll.

  För att ytterligare ge Robert vatten på sin kvarn så har OBF ett system där de duktigaste båtarna/besättningarna får en pinne högre LYS nästa säsong. Jämför handicapsystemet i golf. Det här gynnar ju oss “vanliga, mediokra” seglare samt är en sporre för de duktiga att fortsätta hålla hög standard.

  Segla väl, segla högt även om man är singlehanded.
  -Lars E

 3. Hej, Lars. Tror du misstolkar mig, lovar att det är väldigt hjärtliga svordomar då Omegan seglas av min farsa. Och HUR tex. denna snabbseglande båt som Omega kan segla på 1.10 är lite av ett unikum. Kan (personligen) förstå avdrag för spinn i detta sammanhang om detta annonseras många dagar innan, inte på självaste banan! Att skota en fock i mediumvind borde väl motsvarar att skota en genua i lätt vind… Same same! Det verkar handla mest om att jaga ner lys-talet på olika sätt. Det är helt ok för mig att vi kör på det “gamla systemet” trots djungeln med avdrag hit och dit… Jag tycker det är mysigt att komma ut och segla på kvällarna, alla ska kunna komma ut! Anders gör ett toppjobb som tagit initativ och roddar detta på Morarna, superkul att Oxnöbåtar kommer också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*