2015-08-06

IMG_4620Eftersäsongens första segling blev en riktigt fin vackert-väder-historia och vinden stod sig ändå såpass att det gick att segla i mål hela banan:

Screenshot from 2015-08-07 08:12:52

Alla har väl rtedan förstått vilken mygeldebatt som skulle uppstå om kappseglingsansvarig gick och vann och att vi maskar och skyller på diverse felmanövrer för att slippa den debatten!

Riktigt, riktigt kul att vi blev så många och ännu bättre att det kommer till nya ekipage. Vi hälsar “Moa” välkommen och kan bara beklaga att pga av haveriet av MBK:s hemsida så fanns det ingen länk till mbksegling.se, vilket medförde ett litet missförstånd som gjorde att Moa motorerade i mål. Vi beslöt dock att tillgodoräkna Caroline 5 poäng ändå.

Fr o m nu så tar jag bort ackumulerad klubbpoäng i tabellen, dels för att Robert påpekade att det var fel (och det var det, totalt galet t o m!) och dels för att det börjar bränna till såhär mot slutet av säsongen. Inte för att det är särskilt lätt att ens försöka slå “Rotholmens betvingare”, jag har inte ens börjat skriva något excelscript som automatiskt räknar bort tre sämsta seglingar, det får ni göra själva!

Observera att seglingen 2 juni inte ingår i poäng som räknas bort!

Screenshot from 2015-08-07 08:43:20

Troligtvis så finns det fel och oegentligheter i tabellen, men ni brukar ju vara duktiga på att korrigera sådant.

Det kanske helt enkelt vore enklast om vi skaffade ett permanent vandringspris som vi helt enkelt ställer hos Pontus så behöver vi inte vidare tramsa med det och så kan vi andra segla!

/Anders

10 Replies to “2015-08-06”

 1. Pingback: ..och nästa torsdag är det torsdag igen! | MBK Segling

 2. Härlig kväll! Tabellen är faktiskt ganska jämn i toppen om man räknar bort 3 race.
  Pontus 33
  Fredrik och Elin 32
  Johan W 29

 3. Kul med många båtar, härligt väder och härlig segling!

  Andes – “permanent vandringspris” – vi får inte deppa ihop än, nu ska vi göra allt för att sno poängen från superpontus de sista kvällarna – än finns det hopp =) och det var ju trots allt ett tag sedan han hade bucklan hemma 😉

 4. Ja, verkligen kul med dom här racen. Pontus tar ju grym höjd på kryssen och har flest genomförda tävlingar –> ledning.

 5. Första gången jag körde banan medurs, tycker det fungerar klockrent, banan blir mer utmanande än moturs och man kan göra fler val och beslut. Mycket trevligt.
  Undrar ifall vi fortfarande kör RaceQ-appen?

 6. Undrar om jag får vara med och segla på torsdagkvällarna trots att min 17.5 fots jollekryssare ligger i Askvik, Öbk. Vi har dock Skrakholmens passbåt på Morarnas båtsällskap, men den kryssar så kasst. 🙂 Den hade lys 1.04 innan den försvann ur tabellen.

  Hälsningar Mikael

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*