2021-05-20 träningskväll

Så va första träningen avklarad – blev en härlig kväll med bra vindar. Första startgrupp körde “gamla vanlig” banan – det va med facit i hand kanske ett roligare val med riktig kryss och läns, ja hade hoppats västvridet som Lilla Blå fick kryssa in med skulle komma lite tidigare när jag la banan. Men hoppas alla hade kul i alla fall och fick rosta av wincharna!

Själva kom vi med andan i halsen, kastade upp storen 2 minuter innan start och drog spinnaker på vinst och förlust när starten – men hade sen en härlig segling. Vi fick tom träna på lite revning – fanns en del att önska när vi glömde lägga fast revet och det snabbt blåste ur 🙂

Vi andra körde som bekant “Johannisgrunds ostmärke – Skalkaren” kul eftersom vi vad jag kommer ihåg aldrig rundat Skalkaren tidigare. Jag tycker det, jag tycker det kan va en kul bana om vinden är lite västligare så det öppnar för lite mer taktik – men jag lyssnar gärna på vad ni andra tycker!

Både tidtagningen eller starttiderna va lite “träning” igår, när vi väl kommer till tävling så gäller utsatta starttider (med undantag att grupp 1 och 2 kan välja att starta i de senare startgrupperna) och tänk på att ta tider med GPS och sekunder, inte bara minuter. Men igår va det ju träningen, så spelar ingen som helst roll!

“Johannisgrunds ostmärke – Skalkaren” (6.1nm)

Nedan har jag hjälpt alla att räkna ut sina beräknade tider så gott jag kunnat (Mats – jag har chansat lite på er). Sorterat i bokstavsordning på skepparens förnamn.

Blid på “Toffeln II” tagen av Peter på Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*