Dagen efter…

…den väldiga lördagsstormen, som tydligen mer blev regn än blåst, hade OBF söndagssegling och jag tänkte mig att det fick duga. Tingeling låg vid kajen på Oxnö och jag trodde vi skulle bli två MBK-båtar, men icke.

Vinden var svagt SV och banan – OBF – Stenskärsbank medsols – Fjäderholmarna medsols – Stenskärsbank motsols – OBF.

Vi gick ut i sista startgrupp och gjorde en riktigt, riktigt dålig start och hade väldiga besvär att blåsa över startlinjen alls. Sedan blev det roligare och vi kunde blåsa förbi de flesta med “det stora prasslet” uppe. På väg ned mot Fjäderholmarna plockade vi resten och vi rundade först och satte nylonet igen och insåg att vi precis skulle kunna bära gennakern på sträckbog till Stora Rotholmens utsida. Efter en stund så påpekade Eva att de andra inte seglade samma väg och efter en stunds förvirring insåg jag att sikta mot Rotholmen var ett återfall i MBK-beteende och att vad som gällde var att återigen runda Stenskärsbank. Ned med nylonet och högt i vind till pricken, upp med blåsan och segla förbi gänget för andra resp tredje gången och sedan kryss ända in till OBF. Andra eller tredje båt i mål och som vanligt sist på korrigerad tid.

Men något att prata om vid kaffebordet hos OBF… Väldigt trevligt gäng därborta i botten på viken!

Mina vänner, nu går vi in på upploppet och vi kör vad som nog blir vår sista kvällssegling på torsdag! Visa var akterstaget sitter!

Ni som vill ha mer kan kolla under länkar, OBF söndagsseglar ett tag till och Gålö har ju sin “Gålökannan” den 3 september.

Annars har vi planerat ett möte med oss, OBF, GBK och Östnora (Muskö Runt) angående närområdets kappseglingar nästa säsong. Datum för officiella seglingar ska vara inne i oktober och jag utgår från att vi är på och kör ungefär som vi gjort i år men att vi inte riktigt är mogna för en egen officiell kappsegling riktigt ännu.

Synpunkter? /Anders

4 Replies to “Dagen efter…”

 1. Ja, det var tråkigt att Södertörnspokalen blev inställd, beslutet togs väl på fredagen då prognoserna fortfarande varnade för hård vind. Att det sen kom av sig kan ju inte ledningen lastas för.
  Söndagens klubbsegling hann jag inte med, seglade rankingsegling med IOM (radiostyrd kappseglingsbåt). Fantastisk båttyp och klass som möjligör spännande kappsegling hela året. Se http://www.srss.se

  Robert: OK, jag överreagerade nog. Och Omega 30 med rätt SRS tal blev ju mycket riktigt en tuff konkurrent, det var med nöd och näppe jag fick behålla förstaplatsen. Det har varit kul att få delta och Anders gör som sagt ett kanonjobb.
  Tyvärr måste jag avstå från sista kvällsseglingen, skall segla upp RB111:n till Arkholmanrna i Södertäljeleden där vi kör klassmästerskap på lördagen.
  Sen kör jag in i Mälaren till vår och höst hamnen i Ålsten.

  Tack för i år!

 2. Angående att arrangera en officiell kappsegling kan jag tycka att det är lite tidigt. Däremot tycker jag det vore trevligt om man la in en större avslutande klubbkappsegling, kanske i anslutning till den traditionella brännbollen? Man kappseglat till Utö, kanske lägger man in några rundningar kring naturliga mål. Målgång kan ske mellan t ex Lilla och Stora Runmarn eller liknande.
  Om man kappade till brännbollen kanske jag skulle dyka upp där…
  Bra idé?

  • En helt utmärkt idé. Dock är det ju så att brännbollen ligger samtidigt med Gålökannan och det är just sådana kollisioner man skulle försöka undvika genom att samplanera mellan Gålöklubbarna.

   Nu tror jag ju inte att några större massor skulle segla Gålökannan nästnästa helg så det är antagligen inget allvarligt hinder.

   Någon annan som skulle kunna tänkas vara på?

   • Jag tänkte till nästa år.
    Då borde det finnas möjlighet att styra så att denna krock inte uppstår.
    I år kan jag inte, jag har lyckats pricka båtvakten den lördagen.