En vecka kvar!

Jag hade väl möjligen tänkt mig att massorna skulle utbrista i spontana glädjeyttringar över Johans/Niklas förnämliga video, men det är klart, ni har väl alla varit upptagna med att semestra…

Men i morgon om en vecka så börjar vi igen. Än så länge är det rimligt ljust på kvällarna och det får väl ge sig självt att det blir rimligt med tidig start även för snabba båtar!

För er som inte ständigt är på Fejan så har jag filmbevis på att vi har seglat 17 knop, ur spår!: Länk här

4 Replies to “En vecka kvar!”

 1. Bra fråga, Robert.
  Tanken med start 18:30/19:00 är ju för att vi ska ha ungefär samma vind på banan, och samma förutsättningar i övrigt (t ex med mörker osv) oavsett om man har snabb eller långsam båt. Så blir det inte om alla startar samtidigt.
  Dessutom lär ju alla ha dragit hem när vi sniglar kommer i mål…

  • Det där är ju knepigt. Det började ju med att vi tillät alla att starta 18:30 i augusti, helt enkelt för att öka chanserna att komma runt innan mrökret tog oss och det är ju inte riktigt samma sak som att tidigarelägga allt en halvtimme. För det finns ju också aspekten att man måste hinna ut till Morarna från jobbet också som Fredrik påpekade.

   Den gyllene principen tycks ju vara att till nästan vilket pris sopm helst få så många som möjligt att segla, endast med tillräckligt många ekipage blir det en meningsfull verksamhet. Robert skriver i ett mail till mig att “…annars är det ingen mening för oss att ställa upp?” och då kan jag tycka att det är bättre att Robert kommer och startar kl 18 än stannar hemma.

   Annars har det ju inte blivit så fasligt nermörkt på kvällarna ännu, så jag har litet svårt att ännu instämma i att det skulle vara meningslöst att starta 18:30. En krydda i anrättningen är ju att vi verkar pricka ett rejält regnväder ikväll, jag har tittat efter att de ändrar sig på yr.no, men det verkar inte så. Så det kan mycket väl bli ett sådant där sköljande ösregn med vindstilla. Eller så blåser det i vindskiftet och det blri åka av!

   Det verkar ju vara dumt om det startar en båt i halvtimmen, blir inte mycket till tävlingskänsla då. Jag kommer att vara på plats i god tid, vore bra om vi kunde se hur många vi är och vad vi tycker.

   Men om vi inte hittar på något annat så är det i alla fall ikväll fritt fram att starta 18, 18:30 och 19, 18 dock reserverat för låglysare. Johan hade tänkt segla trimaran ikväll och då gör vi väl helt enkelt så att vi startar tre gånger och seglar et varv i halvtuimmen och räknar bort de två sämsta varven 😉