Imponerande!

Väderutsikterna för första augustiseglingen var ju ungefär så bedrövliga man kunde tänka sig och de fanns de som ifrågasatte om vi skulle segla.

Så här såg det ut på yr.no bara ett par timmar innan:

Screenshot from 2013-08-09 14:00:30

Trots detta så fanns det inte mindre än sex båtar redo för start, vilket ju tyder på en stark kampvilja.

Vi har väl kört en 20-25 kappseglingar sedan vi drog igång för 2011 och något regn har vi väl fått, men startat i regn på detta vis har vi inte gjort förut. Det såg ut som om det skulle bli problem med stiltje, men väl ute på Mysingen fungerade det bra att segla. Resultatet blev att Robert med Pierina knep kvällens segling, men det är strid om sekunderna. Resultat under “Kalendarium”.

Det känns som vi har en ganska stabil verksamhet och speciellt kul är att ett helt nytt ekipage var med, motorbåtskonvertit dessutom, Daniel med en Granada 27.

Så nu är vi på och med bättre väder nästa torsdag, kan vi tänka oss att vi blir 10 båtar?

Angående att anpassa oss till den höst och det höstmörker som obevekligt kommer så tänker jag återkomma till det. Jag tycker att jag har styrelsens och klubbens uppdrag att hålla ihop denna verksamhet och även om all segling sker på på egen risk så är jag likväl tveksam till att sanktionera en klubbtävling av familjär karaktär där vi redan innan vet att den delvis kommer att genomföras i mörker.

Och glöm inte Södertörnspokalen 24 augusti, det vore ju hemskt kul om vi vore fler MBK-båtar än Oxnöiter! Inbjudan här:

Inbjudan Södertörnspokalen 2013

Av Oxnös hemsida framgår också att börjar med sina höstsändagsseglingar på söndag:

Söndagsseglingar 2013 ht

/Anders J

2 Replies to “Imponerande!”

  1. Kan vi inte lägga in södertörnspokalen som en “klubbsegling”? Och räkna med den i totalen?

  2. Jag tycker inte det. Det är tillräckligt med seglingar för Klubb-totalen, och att börja peta in fler på t ex en helg när man kanske planerat annat tycker jag känns fel.
    Jag tror inte en OxBK har med den i sin total?