Kuling?

Ikväll kulingvarnar SMHI igen, men prognosen på Gålö pekar snarare på 5 (10) m/s avtagande till 3 (4) m/s, så jag har lite svårt att få ihop vad kulingvarningen för torsdag kväll gäller … jag tycker tvärt om att det ser ut att va rätt bra väder.

Jag föreslår att de som vill träna gör det på banan “Johannisgrunds ostmärke – Skalkaren (6.1nm)”

Start: Enslinjen vid bryggnocken
1. Johannisgrunds ostmärke om SB
2. Skalkaren SB
Målgång: Enslinjen vid bryggnocken

Vi har ju i reglerna att ställa in vid kuling, så jag antar att vi officiellt få hålla oss till det, men tar gärna emot lite feedback kring hur ni vill hantera mycket vind framåt.

Tanken har ju alltid varit att inte hetsa ut någon i oväder för att rädda poäng till serien, men målet är ju inte att ställa in seglingar med medelvindar på 3-5 m/s …. samtidigt så är det ganska skönt för tävlingsledningen att kunna hålla sig efter något så enkelt som just SMHIs kulingvarning, lämnar inget utrymme för tolkning ….

4 Replies to “Kuling?”

  1. Norra Östersjön är ju ett rätt stort område och SMHi varnar ju för att det någonstans kan uppstå kuling och hela detta område. Jag håller med om att vi ska ha enkla regler som inte går att feltolka. SMHI har ju inget närmare/snävare område. Just ikväll verkar kulingen hålla till på andra sidan östersjön. Jag har tänkt att segla till vilket fall som helst. Det blir en fin träningskväll. Hoppas fler träningsseglar med oss.

  2. Sorry Mats, jag såg inte din uppmaning att skippa Skalkaren. Vi funderade att göra just så men hade bra driv i båten efter Johannisgrund så vi fortsatte. Mål vid fyren 20.20.05 med srs 1.024. Mål vid bryggan 20.48.40