Kuling igen …

I år gick visst ingenting enkelt, SMHI lovar kuling runt nästan hela kusten vilket ju betyder att vi måste ställa in även idag. Vill ni segla är ni naturligtvis alltid fria att göra så, annars hoppas jag ni får en riktigt skön sommar med en massa härlig segling!

Till nästa år får vi kanske fundera på om det är rätt att använda kulingvarningen för norra Östersjön som gräns, kanske borde vi fokusera mer på en lokal prognos vid rätt tid? Jag tar gärna emot tankar – är det skönt att slippa pressen, eller är det tråkigt att det inte blir av? Jag är kluven mellan enkelheten och risken att vi ställer in trots att det kan bli måttliga vindar.

Om det nu är så att så här många tävlingar inte blir av, så borde vi kanske justera antalet tävlingar man får undanta i totalen? Känns det rimligt att man ändå kan dra av de tre sämsta resultaten, eller borde vi bara tillåta att en eller två undantas när många seglingar ställs in?

 

 

3 Replies to “Kuling igen …”

  1. Just den här våren har varit unik med vindtoppar som prickat våra kappseglingar. Det är nog inte mycket att göra åt. Just ikväll verkar alla prognoser peka på kulingbyar ikväll, även de lokala (kollade Windguru och Dalarö)

    Däremot är det som du skriver; det blir konstigt att dra bort så många seglingar om så få är seglade.