Reglementsbekymmer

Inför morgondagen skriver SMHI “I morgon allmänt syd eller sydväst 5-10. Mest god sikt.” om norra Östersjön! Så det kan bli åka av!

Som några har upptäckt så är länken till de “förenklade reglerna” död.

Troligen är alla som seglar egentligen införstådda med vad som gäller. Vi är artiga, sportsliga och helt igenom jättetrevliga allihopa och tränger oss inte innanför rudningsmärken och hissar protestflagg om det fattas en halv centimeter.

Men likväl så vore det bra om vi ändå definierade vad som gäller. Det är väl egentligen inte värre än att man får skriva ihop det som stod i de förenklade reglerna.

Kanske kan man hitta den text som stod i de förenklade reglerna någonstans.

6 Replies to “Reglementsbekymmer”

 1. Jag har just ställt fråga kring de “förenklade reglerna” i FB-gruppen SRS, får se om de kommer med ett svar. Kan vara så enkelt som ett misstag att man råkat plocka bort dem. Återkommer när jag har fått svar.

  • Hej – det verkar vara ett misstag att reglerna är borta, se svar från SSF:

   “Hej Peter,

   Tack för ditt mail!
   Detta är inte något vi medvetet tagit bort, utan något som verkar fallit bort på vägen. Vi har gjort två uppdateringar på hemsidan och är lite kort om personal på kansliet så vi har helt enkelt missat att detta inte följt med i uppdateringen.
   Därför är jag mycket tacksam för att du uppmärksammade att dessa inte längre ligger kvar.
   Vi har gjort dem i tryckt format (tillsammans med RYA, Brittiska seglarförbundet) och de går att köpa i vår webbutik (50kr/st)
   http://shop.svensksegling.se/sv/articles/2.5.6/guide-till-kappseglingreglerna
   Vi tittar även på att ta fram den i poster-format, så att det går att sätta upp i klubbhuset.

   Vi är verkligen för att de förenklade reglerna används på klubbseglingarna, så det är roligt att höra att du har sett flera klubbar som gör det.
   Jag ska försöka se till att de hamnar på hemsidan igen så snart som möjligt. De kommer troligtvis att ligga ihop med ”checklistan för grön SRS-segling” http://www.svensksegling.se/Kappsegling/Arrangorkappsegling/Checklistorforkappsegling/

   Önskar dig en fin seglingssommar! “

 2. Men det låter ju bra. Då gör vi egentligen rätt som hänvisar till dem, det är mer en teknikalitet som gör att länken just nu är död. Men intentionerna är alltså goda.

  • Japp; har mailat en .pdf av en äldre version till admin-Fredrik; om någon har tillgång till en ftp-server eller liknande kanske den kan placeras där tills vidare och länkas till..?