Så började vi!

Det var en helt osannolikt vacker kväll igår och det blåste en trevlig bris fortfarande vid halvfemtiden.

Icke mindre än sex ekipage var på plats och meningen var att segla den “gamla” banan. Emellertid började bleken breda ut sig över Långgarnsviken och jag beslöt i sabamnd med starten att akut besluta att korta banan till den “nya” mållinjen Långgarnsudd ens Långgarn fyr.

Trots detta blev det väldigt nyckfullt med den lilla vind som var och det var bara Ting och Knogarna som med en portion tur fullföljde, övriga bröt pga akut stiltje. Ni som bara låg och plaskade tror väl inte riktigt på att Ting plöjde fram i 6,8 knop utanför Stor Rotholmen.

Preliminärt resultat är att Knogarna vann racet.

Nu kör vi på tisdag och i fortsättningen är det “nya mållinjen” som gäller!

7 Replies to “Så började vi!”

 1. Hejsan alla seglare! Tack för en trevlig men kanske lite seg start på denna säsong. Vi “räser” Granadan hade iaf kul men lite synd att det avtog så.

  • Jag har bara fått rapport om att Ting och WK fullföljde och jag har DNF på övriga. Det är väl korrekt?

   Se f ö svaret till Peter.

   • Jo vi seglade till nya målgången på 2,21 & röda pricken 1,26. Jag rapporterade tiden till vitaknogarna. Men vi/ni kanske har en maxtid?

    • OK, det hade jag ju ingen aning om.

     Fredrik har snickrat ihop en tabell, men jag kommer inte åt en dator förrän sent ikväll och då lägger hag ut den.

     Anders

  • Om jag ska vara riktigt, riktigt ärlig (och det ska man ju), så kommer jag inte ihåg hur vi sa med poängberäkningen när vi hade möte i höstas. Du brukar ha toppkoll!

   Detta är anledningen till att ingen tabell är publicerad ännu, men det är ju som så att Knogarna leder framför Ting och övriga startande har ngt slags poäng.