Södertörnspokalen hos Oxnö i lördags…

2013-08-24 16.21.18

Banan var Oxnö – Gålö fyr medsols, Stenskär, Stenskärsbank och Vettskär motsols och så Oxnö. Dvs slör den enorma sträckan mellan Stenskär och Stenskärsbank och i övrigt i princip kryss eller läns.

Nio båtar deltog, fyra Oxnö, tre MBK, en GBK och en NSS. Robert tog en hem en andraplats i cruisingklassen och Johan gjorde likadant i Racingklassen (= med gennaker/spinnaker). Grattis! Er kappseglingsansvarige kom som vanligt sist och satt uppe halva natten och funderade varför det inte blev mer fart på kryssen. Kollade skotpunkter på både stor och fock, olika sträckt Cunningham och fånstirrade på telltalesen i focken utan att hitta farten. I nattens ensamma mörker fick jag en vision om vad som kan ha hänt, får testa det på torsdag.

I alla fall så var det som vanligt positiva vibrationer på Oxnö och vi talade återigen om de idéer om Södertörnspokalen som ett gemensamt arrangemang, eventuellt flyttat till försäsong, eftersom det är så vansinnigt mycket så här års ändå.

Här är alla deltagande Moraiter (exkl han som kom sist som höll i kameran) runt Oxnös Johan Strömbäck.
2013-08-24 16.21.53

Tävlingen videofilmades som brukligt är och länk kommer upp så fort det är redigerat och klart.

Och glöm nu inte Gålökannan 2013, ni som är riktigt sugna kan segla med oss på torsdag, nästa torsdag, med Oxnö på söndag och Gålökannan hos GBK lördagen därefter och sedan kan det med litet tur bli en brännbolssegling till Utö den 14:e, men sedan börjar det nog bli tunt!

2 Replies to “Södertörnspokalen hos Oxnö i lördags…”

 1. Hej!

  Jag har letat åtskilliga veckor efter någon info om Södertörnspokalen på Oxnös hemsida utan att hitta ett ord om Södertörnspokalen 2013. Vill de behålla tävlingen för sig själva? Hur fick ni vetat att den gick av stapeln?
  Vet ni vilken båt från GBK som deltog?

  Ni är alla hjärtligt välkomna till Gålökannan den 7/9! Om den kan ni läsa på http://www.gbk70.se.

  mvh
  Robert G

  • Jo, det har varit enormt svårt att få kontakt med Oxnöiterna, både i år och förra säsongen. Vi hittade ett anslag med inbjudan och den fotograferade jag och lade ut här 11/8 och sedan lyckades jag få fatt på en pdf några dagar senare.

   Det var Mats Holmquist med en Birdie 27 som deltog, vann cruisingklassen. Resultattabellen finns på Oxnös hemsida.

   Jag lägger ut en länk direkt till Gålökannan uder veckan, jag tycker det är väldigt sunt med ett tätt samarbete mellan Gålöklubbarna, det är ju väldigt kul om vi kan öka antalet ekipage så att vi kan gå från “några” ekipage till “MÅNGA”!

   /Anders J