Ännu mera Södertörnspokal!

OBS editerat: Googla på “Södertörnspokalen 2012” så hittar ni Bertils video från start resp målgång! (som vanligt har Vimeo-varianten myclet bättre kvalitet är Youtube)

Tre MBK-båtar var anmälda, två kom till start, Peter K med Frida och undertecknad med Inko.

Banan blev ganska lång med tanke på vinden, Oxnö – Vettskär – Stenskärsbank – Skärbåtsholmen – Bergholmen – Stenskärsbank – Långgarnsudd – Oxnö. Mycket plattlänsoch resten kryss, enda undantaget den lilla sträckan Stenskärsbank – Långgarnsudd, som blev mera halvvind. Banlängd 18,4 nm.

Ungefär när vi passerade MBK så cirklade en örn majestätiskt över oss och när vi passerade utanför Stora Rothomen satt den här gynnaren och tittade på oss:

(Men det var det ingen annan som hade lagt märke till…)

11 ekipage kom till start. Frida/Peter K tog hem en andraplats i cruisingklassen med Björn som gast:

Grattis Peter!

Och Inko då? Jo, vi var ganska nöjda, fick starta allra sist, 40 minuter efter den första båten och lyckades ta oss ikapp och förbi en hel hoper ekipage. Ett trist “timglas” i starten och ett riktigt besvärligt med gennakern runt förstaget vid gippen vid sista passagen av Stenskärsbank. För att uttrycka sig på ett annat vis – vi kom sist på korrigerad tid, men klarade oss hyggligt bra på verklig tid, ungefär som vanligt alltså.

Kappseglingen avslutades med prisutdelning och gemensam korvgrilling i bästa Oxnö-anda.

Tack OBF!

Och var fanns alla andra MBK:are? Vi hann diskutera litet, både MBK, OBF, VBS och GBK. Det är ganska uppenbart att här krävs gemensamma satsningar för att få litet stuns på seglandet!

/Anders

 

One Reply to “Ännu mera Södertörnspokal!”

  1. Tack, Anders!
    Ja, det var verkligen supertrevligt.
    Vill också passa på att uppmana alla till att vara med på våra klubbkappseglingar och ha kul, oavsett hur racig båt eller nya segel och liknande man har. Körde idag med originalgenuan från 1980, hade prydnadskuddar, grillen mm kvar i båten – och det verkar ju funka bra ändå.
    🙂
    Och tack Oxnö BF för fint arrangeman.