Brännbollssegling?

Edit: Efter att neagtiva besked influtit via e-post från Peter K, Pontus, Staffan och Johan verkar det rimligt att anta att det inte blir någon tillfartssegling i morgon!

Nu mina vänner så behövs det kommunikation!

Den traditionella brännbollen på Utö går av stapeln på lördag och avfärden går från Morarna ca kl 10.00. Det skulle t ex kunna innebära att vi räknar med att båtar med LYS/SRS 1,000 startar t ex kl 10.30 och att vi räknar med kanske 2 timmars segling.

I så fall så gör jag iordning en länk med en Excelkalkyl och så skriver man in det LYS/SRS-tal man tänker segla på och ut ramlar en starttid.

Som mållinje föreslår jag linjen mellan den norra spetsen på den långsmala ön NV om Östra Runmaren och Västra Runmarens nordligaste udde:

Distansen från vår startlinje och dit är ca 6.2 sjömil och jag kommer att basera kalkylen på en genomsnittsfart någonstans kring 4-5 knop. Det innebär att om vinnande båt seglar just så fort så vinner helt enkelt den båt som är först över startlinjen.

Litet beroende på verklig fart och vind så blir det ju inte riktigt så, men det finns ju ändå en grundtanke att båtarna ska komma i mål i samlad flock.

Så, finns det intresse av att vi kör på lördag?

Skriv här eller maila anders snabela jango.se eller ring så jag vet om det finns något intresse!

/Anders