Kvällens segling torsdag 21 maj

För de som inte var inne här och läste i går kväll så kan jag meddela att det fördes en debatt till förra inlägget som jag tycker inte uppfyllde rimliga krav på “nettikett” och allt som skrevs i går kväll har jag därför raderat.

Angående seglingen i kväll så såg det först ut att bli en lättvindshistoria, sedan ändrades prognosen till att det skulle blåsa 7 m/s, men nu är den blåsten tidigarelagd och det ser ut som det skulle bli SSV 3 m/s och minskande vind och troligen en vacker och stilla kväll med bleke i Långgarnsviken.

Då gör vi som så att vi gör två flugor på smällen, dels seglar vi den “gamla” Rotholmsbanan och dels känner vi oss för om det skulle minska synlighestproblemen med “fyrmållinjen” om vi provar att segla medsols.

Dvs följande gäller ikväll:
Rotholmsbanan kort medsols
– Start enslinjen Östra piren
– St Rotholmen medsols
– Stenskärsbank medsols
– Stenskär medsols
– Långgarnsudd
– Mållinje Långgarns fyr ens Långgarnssudd
– Banan stänger 21.30
Starttider 18.30 – 18.40 – 18.50 enligt reglementet

Jag har satt difåltinställning “Kommentarer av” på all nya inlägg hädanefter men kopplar på funktionen på detta!

/Anders

3 Replies to “Kvällens segling torsdag 21 maj”

  1. Hej,

    Jag tänkte våga mig ut som gast med någon av er ikväll, hoppas att någon har plats i båten och tålamod i sinnet med en nybörjare.
    Vilken tid bör man senast vara på plats?

    /Ola Åhlander, medlem 1003

  2. Om du är nere vid klubbhuset kl 18 och ser ut som om du vill kappsegla så borde det ordna sig. Jag tror att de mest garvade kappseglarna håller på med seriös segeltrimning inför sådant som t ex Gotland Runt och nog inte är med i kväll men några borde ändå vara där.

  3. Hej Ola, första start går 18:30, räkna med att båtarna kommer ut på vattnet från ca 17:30 och som senast 18:30 lite beroende på båt och starttid.