Kul “baklängesrace” igår

Vi fruktade att det skulle bli ett stiltjerace och bestämde oss för att utlysa korta “Rotholmsbanan” och att dessutom prova att köra den medsols, dels för att undanröja alla bekymmer med att se enslinjen i mål och dels för att få fältet tätare ihop när fältet trycks ihop mot slutet av banan.

Det är så att man önskar att några av båtarna hade fotografer ombord. Själv seglade jag på Haffsårkestern (Muninpappans/Tove Janssons stavning) och vi blev omseglade av flera på upploppet efter Stenskärsbank, vilket var mycket effektfullt i den lågt stående solens motljus och med frenetiskt arbetande besättningar.

Hur kul som helst!

Speciellt roligt var också att ett nytt ekipage dök upp, Pluto, med Simon Rådahl, Dehler 29, samt ytterligare en medlem som var med första gången, Ola Åhlander, som var med och gastade på Jum-Jum. Detta innebar att det var sju ekipade som tävlade och elva personer som inhöstade välförtjänta poäng.

“Rotholmens skräck”, Pontus, vann racet med 17 sekunders marginal till Jum-Jum som i sin tur hade “Knogarna” fem sekunder efter sig. Resultattabell under “Kalendarium”.

Ska vi fortsätta på det viset så måste vi snart skaffa målkamera…

Nästa torsdag provar vi “Pontus bana” om vinden är S-SV, dvs en ren kryss/länsbana:

– Startlinje MBK
– Långgarnsudd
– Röda pricken Norrhäll motsols (det bör vara ca 230 m till 3 m-kurvan runt Norrhäll)
– Långgarnsudd
– Mållinje ens fyren

Om vinden inte är lämplig för detta seglar vi “Rotholmsbanan” eller “Vettskärsbanan”, men räkna med att båda dessa körs medsols i fortsättningen.

/Anders