Idag torsdag 28 maj

Det förefaller som om vindprognosen är ganska stabil:

Screenshot from 2015-05-28 08:06:16SMHI:s kustväderprognos är litet vassare: “Syd, 8-11 m/s. Risk för byvind >10 m/s, 96%”.

Det händer ju att vädret utvecklas annorlunda än vad meteorologerna tror och det tycker jag föranleder en reflektion över om vi skulle ha något stadfäst om det. Följande text borde vi haft i reglementet:

“Om SMHI:s sjöväderprognos kl 15.55 anger kulingvarning för N Östersjön under kvällen så utgår den kvällens segling i klubbens regi. Vi seglar för att det är kul!”

Det finns emellertid inget som tyder på det och detta innebär att vi knappast kan ha förutsättningar som är bättre än idag för att prova “Pontus bana”. Alltså, Start MBK – pricken norr om Norrhäll motsols – mållinje Långgarnsudd ens fyren.

För tisdagen ser det just nu ut som SO 9 m/s och det skulle väl kunna vara ett utmärkt val att köra Vettskärsbanan medsols en sådan kväll?

Väderprognoser som sträcker sig längre bort än 30 minuter är notoriskt opålitliga. Just nu (måndag 10:44) ser det ut så här för torsdag kväll på yr.no, vilket då är ganska annorlunda mot hur det såg ut tidigt i morse:

Screenshot from 2015-05-25 10:40:52Då ser det just nu ut som om Pontus bana vore meningsfull!