Segling idag tisdag…

…pga av städdag på torsdag!

Uppdatering tisdag 11.30: SMHI:s kuling/klass 1-varning verkar inte ändras trots täta uppdateringar, “Från sent tisdag eftermiddag syd ca 15 m/s. Onsdag morgon sydväst, kortvarigt 18 m/s.” Uppgifter från Windfinder, yr.no och Foreca pekar alla åt samma håll och det enda rimliga beslutet är att vi inte seglar i klubbens regi ikväll!

Det är väldigt kul att vi är så många som är så taggade och vill vara med och det är väldigt roligt att verksamheten lever, frodas och till och med ökar! Vi ska vara väldigt stolta över det, många klubbar brottas med det omvända problemet.

Det var kanske nödvändigt att vi experimenterade litet med banorna, men det kan bli enormt förvirrande, framför allt för nya deltagare. För att inte göra det mer förvirrande än nödvändigt gör vi som så för morgondagens segling att vi seglar den gamla goa Rotholmsbanan medsols, dvs start enslinjen MBK – St Rotholmen NÖ udde medsols – Stenskärsbank medsols – Stenskär medsols – Långgarnsudd motsols – MBK. Starttider 18.30, 40, 50 enl reglementet. Banan stänger 21.30.

OBS! Målgångstid knäpps vid två tillfällen, dels enslinjen Långgarnsudd // fyren och dels enslinjen vid klubben. Om alla ekipage hinner passera mållinjen innan banan stänger använder vi de sluttiderna och om inte använder vi “korta banan” vid enslinjen Långgarnsudd.

Förhoppningen är att detta arrangemang automatiskt hanterar det förhatliga kvällsmojnandet som vi tidigare haft så mycket problem med.

Observera att vi ett par tillfällen har haft tidsmarginaler på några sekunder och att det därför inte duger att ge måltid läst som hel minut från mobiltelefon. Det finns “appar” som ger sekundtid och det brukar gå att ställa in plottern att visa exakt GPS-tid och, tro’t eller ej, det finns klockor man kan ha på armen!

2015-06-01 11.08.05