Redan slut…

…när det är som roligast?
2014-06-10 19.39.02-1
Midsommar, städdag, nationaldag, Kristi Him, det är ingen ände på hinder för segling.

Vid eftersnacket igår så framskymtade en viss seglingsslusta. Gårdagens srace var försäsongens sista innan juliuppehållet, men det är ju abslout inget som hindrar att det uppstår spontana race, naturligtvis då helt utanför klubbens poängsystem, allt som behövs är ju då att mer än en båt kommer till start.

Vi valde ju att inte ha något midsommarveckan och låta alla blås upp gummijollarna då istället, men hur skulle det vara med ett extrarace nu på tisdag 17 juni, alternativt ett “normalt” torsdagsrace den 26 juni?

Dessutom så har vi en annan frågeställning att ta tag i och det är hur vi ska ställa oss till samarbetet med Oxnö. Deet finns inget som tyder på att Oxnö har någon seglingssverksamhet alls och eftersom vi har dristat oss till att sätta upp Södertörnspokalen den 23 augusti i vårt klubbpoängssystem så skulle det kunna vara så att vi kan ställas inför frågeställningen om vi vill ta över?

Sug på det ett tag och hör av er!

11 Replies to “Redan slut…”

 1. Jag kan 26/6, 17:e har jag barn och kan inte.
  Jag pratade lite med Anders på städdagen, och har funderat. Om vi mailar alla som brukar kappsegla (dvs som är med i årets serie) och får OK samt aviserar detta på hemsida och som anslag i hamnen; ska vi låta detta ingå i serien?
  OK för mig i alla fall.

  Angående Södertörnspokalen, varför inte? Varför inte utmana klubbarna närmast på race med poängsystem liknande det vi brukar ha, sedan kan vi utse “bästa klubben” på sammanräknad poäng eller något sådant? Fast då är det inte Södertörnspokalen.
  Vi måste förlägga en längre bana då också, och kanske kan man låta MBK:are ta med den poängen man får in i serien, även om vi spöar OxBK:are, GBK70:are och allt vad de kan heta? Kan bli spännande för serien och en väldans massa poäng om många båtar kommer och man placerar sig bra.
  Eller är jag ute och far?

  • Just det, det blir inte ett sanktionerat race med domare och liknande. Varken Södertörnspokalen eller Gålökannan finns i SSF’s kappseglingskalender.

   • Hej, gällande att hålla Södertörnspokalen eller liknande – kan väl det absolut vara ett kul mål på några års sikt, men som det ser ut nu har vi varken utbildade funktionärer, domare eller tävlingsledare så vi kommer inte kunna få något sanktionerat av seglarförbundet – jag tycker vi passar i år och tillsätter en grupp att undersöka allt ifrån krav till försäkringar inför nästa år i så fall … gällande “extra poäng” för övriga seglare så har vi ju bara haft inbördes ranking som grund för poängen – så måste det nog vara annars blir den seglingen allt för viktigt och många kan ju dels ha annat för sig en helg (har barn t.ex.) och dels kanske någon inte vill ställa upp i en sådan större tävling … av någon anledning.

  • Hej, vi har ju inte satt upp dessa seglingar i serie kalendern just för att folk skall få andrum inför semestern och det måste vi nog stå för, självklart kul om en eller flera vill segla, men finns ju egentligen ingen anledning alls att inkludera det i serien så här i efterhand … se det som en enskild tävling som är lika kul att vinna i sig =) dessutom är det ju ett ypperligt tillfälle att göra något annat – segla en annan bana/ segla match/ segla kryss-läns eller varför inte eskad till utö … vad vet jag

   Vill vi ha sommarseglingar med i serien så tycker jag vi inkluderar det i tid inför nästa säsong på vinterns “schemamöte”

  • Nej, det är väl mycket som talar för att det är semester nu. Men jag håller öppet för torsdag nästa vecka, hittills är jag, Daniel och Peter K på, vi får väl se!

 2. Jag backar från mitt tidigare förslag och inser att Fredrik såklart har rätt om seriesegling. Fel att peta in extraseglingar om inte “alla” kan (“alla”=vi som har serieseglat i år), och funderar om vi istället inte skall ta tillfället i akt att testa en annan bana om någon är sugen..? Har ju talats en del om det.
  Utanför serietävlan såklart.

 3. Jag kan förresten inte hitta resultaten från senaste tävlingen o en uppdaterad tabell, hur hittar jag den?

  • Jo, Kalendarium/2014-06-10 ligger det, du har ju själv varit där och kommenterat!