Sommaruppehåll nu?

Torsdagkvällens segling trodde vi nog alla skulle bli ett riktigt stiltjerace, men på något vis blåste det ändå en bit upp i lufthavet och vi kom runt rätt så bra. En övning i segeltrimning blev det, det gällde ju att kanske litet bortse från vinden nere vid ytan.

Klubbmästerskapstabellen ser ut så här:

Trägen vinner, och det var väl det som var meningen. Jag föreslår att för kommande seglingar så inför vi den regel Fredrik S föreslog att skeppare som seglar med som gast på annan båt också inhöstar 5 poäng.

Föreslår att vi tar nästa race torsdagen 4 augusti. Jag tror att vi kan köra samma tider som nu, men när sommaren lider kommer det obönhörligen att börja bli mörkt på kvällarna och då får vi antingen börja tidigare eller korta banan (eller segla fortare…). Fast banan är ju väldigt kort som den är redan.

Har grunnat på tre starttider 18, 18:30 och 19. 18 endast för låglysare, 18:30 för de som vill och 19 för de som inte hinner. Feedback please!

Har man lust att segla och är hemma och jobbar så är det ju bara att slänga upp en kommentar på detta inlägg. Men det vore inte riktigt korrekt att ge klubbpoäng för sådana “spontanseglingar” tycker jag.

Eljest ska ni pricka in 20 augusti och Södertörnspokalen i samarbete med OBF. På den seglingen gäller alltså SSF regelverk fullt ut, inga avdrag från tabellvärdena som inte står i mätbreven. Start hos oss och målgång och after sail på Oxnö. Se OBF:s hemsida för anmälan.

Trevlig sommar på er annars!