Starka protester

Har fått väldigt stora protester över att vi inte satt in någon extra segling för att kompensera för den inställda ordinarie seglingen, har någon från gårdagens möte ändrat sin åsikt i frågan och anser vi att vi skall sätta in en extra segling någon annan dag nästa vecka? Vilken dag skall i så fall annonseras?

//Fredrik

11 Replies to “Starka protester”

 1. Upplevs som sagt orättvist för dem som missat tisdagen att vi inte satt in något extra datum, då styrelsen bett oss avlysa torsdag pga städdag.

  Enligt diskussionerna från igår så känns det inte heller helt bra att kasta in en ny kväll annonserad så här sent i kalendern, då folk planerat studentmottagningar etc. och kan ha svårt att boka in en ny tid.

  På förslag är därför alternativt att (om vi inte seglar en annan dag nästa vecka) att alla (som registrerats vid något race) som inte kunde vara med i tisdags (men alltså skulle ha kunnat nu på torsdag) får 8p för tisdagens race.

 2. Det tycker jag låter som en mycket rklig lösning. Tisdagens race var utannonserat i god tid, och seglades under ordinarie former, och att då radera alla resultat där ifrån för att en annan segling blev inställd förstår jag inte vitsen med.
  Förläng hellre serien med ett race längre fram istället, antingen före eller efter sommaruppehållet, annonsera ut det i god tid.

 3. Ja, ett alternativ är ju att annonsera ett tillfälle i september istället, men frågan är bara hur det är med ljuset då, högrisk att det blir än väldigt mörk kväll, men om alla är ok med det kan jag lägga till den 5/9 till serien – rättvist?

  //Fredrik

 4. Visst kan man komplettera med en segling 3/9 – eller 4/7, eller 1/8, fast då är nog många på semester.
  Man kan också resonera så här – seglingen är inställd för alla nu på torsdag, dvs lika orättvist för alla. Och det är nog ingen som kommer att kunna vara med på alla seglingar ändå – jag kommer att missa hälften av alla seglingar pga andra åttaganden t ex.

  Jag lutar nog mest åt att inställd segling får vara. Tanken med kvällsseglingarna är väl ändå att det ska vara kul att segla tillsammans, inte att det ska bli pettimeter-tjafs om rättvisa för att en segling blir inställd av olika orsaker?

 5. Hej samtliga kappseglare.
  Om det blivit majoritet för någon annan kväll så hade det blivit så. Nu kunde ni inte få till någon kväll som passade er. Då stängde ni hela verkstan för alla andra, för ni kunde ju inte.

  Kappseglingstillfällen bör man inte ändra mer än vid ytterst sällsynta tillfällen. Av tidigare erfarenheter så är det första spiken i att alla tappar det där riktiga suget att både ta sig ner och även att vilja fullfölja.

  Demokrati bör heller ej användas vid strykning av tävlingstillfällen.

  Av tidigare liknande tävlingsformer på andra klubbar så har just ovanstående lett till att tävlingarna dött ut.

  Skall ett tävlingstillfälle strykas så bör alla tillfrågas.

  Det som borde gjorts var att helt enkelt bara utlyst en ny dag. Att först kolla om alla kan kommer alltid bli en grogrund till diskutioner.

  Förra årets hela säsong avgjordes på ett liknande sätt. Så visst är det avgörande.

  Vad är då problemet med att det finns en kväll denna vecka? Lika för alla blir det. Alla som inte kommer missar ett race och får räkna bort den och alla som kommer får poäng. På det sätte blir det inga diskutioner. Lika för alla. Alla nöjda.

 6. Johan, vet inte om jag är så dålig på att förklara, men vi har alltså INTE ställt in något tillfälle för att vi inte kan vara där, Morarnas styrelse har bett oss ställa in eftersom det är STÄDDAG på torsdag och det ser illa ut om vi leker medan andra sliter. Vi valde alltså att se det som ett ”ytters sällsynt tillfälle” eftersom styrelsen aldrig tidigare bett oss ställa in. Vi frågade inte dig och inte heller någon annan om vi skulle stryka utan gjorde precis som styrelsen ville utan fråga någon.

  Att vi tog beslut på att inte lägga till någon annan dag till serien, berodde inte på att vi inte kunde (jag har t.ex. tvärt om sjösatt), utan på att vi ansåg att det var för sent att utlysa ett tävlingstillfälle med så kort varsel (hur hade du känt om vi utlyst måndag och du loggat in tisdag för att se att vi tävlat måndag?) Förhoppningsvis har vi heller inte sett alla båtar som kommer ställa upp ännu, och därför kunde vi heller inte bara ringa runt bland dem som redan ställt upp.

  Skall jag va ärlig så tycker jag hela diskussionen har hamnat alldeles för långt bort ifrån trevliga torsdagskvällar för att det är roligt att segla … men vi lägger till en kväll till serien den 5/9 så hoppas jag alla är nöjda med det … då har vi annonserat det i tid i alla fall!

  //Fredrik

  • Det finns som sagt en stor risk för DNF så sent på säsongen – men i övrigt har jag personligen inget att invända om att man förlägger en segling i september.

   • Yes – men det får vi helt enkelt leva med … kan ju bli en fin kväll också om vi har tur =)